loading


Tarihçemiz

Azim Konserve :

     1930’da Karadeniz Ereğli’de kurulan Azim Konserve genç ve dinamik Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk konserve ve sanayii tesislerinden biridir. Bölgemizde bulunan Osmanlı çileği ile palamut balığının konserve olarak işlenmesi amacı ile kurulmuştur.

     Türkiye’nin ilk konserve ihracatını İtalya ’ya balık konservesi göndererek 1936 yılında gerçekleştirmiştir. 1940 ’lı ve 1950 ’li yıllarda reçel çeşitlerini arttıran Azim Konserve 1970’li yıllarda barbunya pilaki, türlü, midye pilaki ve karides konservesi de üreterek adını Türkiye Konserve Sanayii’ne altın harflerle yazdırmıştır.

     Türk Gıda Kodeksine uygun olarak tamamen hijyenik koşullarda doğal meyve, sebze ve balıkların tazeliği korunarak üretim yapılmaya devam edilmektedir. Günlük 2 ton konserve işleme kapasitesine sahip olan Azim Konserve ürettiği özel ürün ve lezzetlerle Kdz. Ereğli’nin gururu olmaya devam etmektedir.


  • Tarihçemiz
  • Tarihçemiz
  • Tarihçemiz
  • Tarihçemiz
  • Tarihçemiz
  • Tarihçemiz
  • Tarihçemiz
  • Tarihçemiz
Azim Konserve
Azim Konserve
Azim Konserve
Azim Konserve